Βοήθεια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ («ΟΡΟΙ») ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ TO ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ CONVERSE.GR.

Καλώς ήρθατε στην Converse! Διαβάζετε αυτούς τους Όρους επειδή χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα Converse.gr. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα μέσω υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου, tablet, κονσόλας ή άλλης τεχνολογίας.

Αυτοί οι Όροι δημιουργούν μια νομικά δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα σε εσάς και την Converse και τις θυγατρικές της (την οποία μπορούμε να αναφέρουμε ως "CONVERSE" ή και «Εταιρεία») σχετικά με τη χρήση της ιστοσελίδας από εσάς στην Ελλάδα, την Κύπρο ή το εξωτερικό.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είναι η εταιρία Sport & Fashion Freedom που εδρεύει στην οδό Πλάτωνος 14, Μεταμόρφωση , 14452, Αθήνα. Το ΑΦΜ της εταιρίας είναι 801082676, ΔΟΥ: ΦΑΕ Αθηνών, ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ: 14866260100, ΤΗΛ: 210-3230870, Email: customersupport[at]freedomltd[dot]gr, με δραστηριότητα την εμπορία ειδών ένδυσης και υπόδησης.

 

Μερικά σημαντικά σημεία:

 • Οι όροι μας ενδέχεται να αλλάξουν. Το converse.gr δύναται να τροποποιεί τους όρους χρήσης χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση παρά μόνο την δημοσιοποίηση στο ηλεκτρονικό κατάστημα με την επισήμανση της ημερομηνίας τροποποίησης. Διαβάστε ξανά τους όρους και εάν δεν συμφωνείτε με αυτούς, σταματήστε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα της Converse. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας θα θεωρηθεί ότι έχετε αποδεχτεί τους ενημερωμένους Όρους, εκτός από το βαθμό που απαγορεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
 • Πολιτική Απορρήτου. Η Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy) μας, περιγράφει τη συλλογή και χρήση προσωπικών πληροφοριών στην ιστοσελίδα και ισχύει για τη χρήση της από εσάς. Κατά την είσοδο σας ή την εγγραφή σας στην ιστοσελίδα www.converse.gr θεωρείται ότι συμφωνείτε και δέχεστε ανεπιφύλακτα τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις χρήσης.
 • Newsletter. Οι χρήστες που εισάγουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στο σχετικό με το Newsletter πεδίο συναινούν να λαμβάνουν ενημερωτικά δελτία & προσφορές από την εταιρεία. Τα newsletters τα οποία ο χρήστης των υπηρεσιών του site λαμβάνει με την εγγραφή του εξ’ ελευθεριότητάς του στις λίστες παραληπτών (mailing lists) αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της Εταιρείας και ως εκ τούτου προστατεύονται από της σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα μη εγγραφής κάποιου προσώπου στις λίστες παραληπτών ή και της διαγραφής του από αυτές. Η Εταιρεία μπορεί να διατηρεί αρχείο με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των παραληπτών για την αποστολή και άλλων μηνυμάτων ενημερωτικού ή οικονομικού χαρακτήρα πέρα από τα newsletters πάντα με την σύμφωνη γνώμη του χρήστη, η οποία παρέχεται με την εγγραφή του στο site. Η Εταιρεία δεν ευθύνεται αν τα newsletters δεν παραδοθούν στον προορισμό τους, αν και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με τους ISPs (Internet Service Providers) για την παράδοσή τους. Τα newsletters μπορεί να καταλήξουν στο φάκελο «Ανεπιθύμητη Αλληλογραφία». Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να μην λαμβάνει πλέον ενημερωτικά newsletters ή επιθυμεί να διαγραφεί συνολικά από το σύστημα αποστολής ενημερωτικών δελτίων του ιστότοπου, μπορεί να ενημερώσει την Εταιρεία χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας του ιστότοπου ή μέσω του αντίστοιχου συνδέσμου που εμφανίζεται στα ενημερωτικά emails που λαμβάνει. Σε κάθε περίπτωση ο χρήστης έχει όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 

1. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας που αποτελείται από τα κείμενα, τις εικόνες, τις φωτογραφίες, τα λογότυπα τα εμπορικά σήματα και το λογισμικό, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της Converse. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή η αναπαραγωγή και η χρήση (ολική ή μερική) του περιεχομένου για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του Converse.gr. Επιτρέπεται η αντιγραφή και η αποθήκευση σε ψηφιακή μορφή (μόνο σε προσωπικό υπολογιστή που δεν είναι συνδεδεμένος με δίκτυο υπολογιστών) του πληροφοριακού υλικού και των φωτογραφιών στην περίπτωση που προορίζεται για προσωπική και όχι για εμπορική χρήση, και χωρίς απαλοιφή της ένδειξης προέλευσής τους από το site, χωρίς να θίγονται με κανένα τρόπο τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Οι χρήστες/τριες/ κατανοούν και αποδέχονται ότι δεν τους παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγουν, αντιγράφουν, πωλούν, μεταπωλούν ή/και εκμεταλλεύονται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο, σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του site.

 

2. ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Η εγγραφή και η συμμετοχή του χρήστη είναι δωρεάν, προσωπική, αμεταβίβαστη και ανεκχώρητη. Ο χρήστης φέρει την ευθύνη για τα στοιχεία που χορηγεί στην Εταιρεία και ο ιστότοπος βασίζεται αποκλειστικώς και μόνον στις δηλώσεις του αναφορικά με τα προσωπικά του στοιχεία. Τα στοιχεία που καταχωρούνται κατά την εγγραφή του πρέπει να είναι πλήρη, αληθή και επικαιροποιημένα. Σε περίπτωση εγγραφής νομικού προσώπου ως χρήστης, πρέπει να αναφέρεται το όνομα του υπεύθυνου επικοινωνίας καθώς και η πλήρης επωνυμία του νομικού προσώπου. Σε περίπτωση αλλαγής στοιχείων, ο χρήστης υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα για τα νέα του στοιχεία το site ώστε να είναι πάντα πλήρη και αληθή.

Κανόνες εγγραφής. Όταν δημιουργείτε λογαριασμό σε εμάς, ισχύουν οι ακόλουθοι κανόνες:

 • Να είστε Ακριβείς: Παρέχετε ακριβή στοιχεία και πληροφορίες για να μπορέσουμε να σας εξυπηρετήσουμε.
 • Να είστε Εσείς: Κρατήστε τον λογαριασμό σας μόνο για εσάς. Μην δημιουργείτε περισσότερους από έναν λογαριασμούς Converse, μην δημιουργείτε λογαριασμό για κάποιον άλλον και να μην μεταφέρετε το λογαριασμό σας σε άλλη συσκευή εκτός των δικών σας συσκευών.
 • Να είστε Ασφαλής: Κρατήστε το Όνομα χρήστη και τον κωδικό σας ασφαλή, μην μεταφέρετε τα στοιχεία σας σε τρίτους και μην αφήνετε τρίτους να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σας.
 • Να είστε Υπεύθυνοι: Ενημερώστε αμέσως την Converse για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού σας Converse. Είστε υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβαίνει μέσω του λογαριασμού σας Converse – με ή χωρίς την άδειά σας, στον μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, η Converse δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή δραστηριότητα που προκύπτει από μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού σας.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι επιλογές του χρήστη που εγγράφεται στο site:

 • Να δει τα περιεχόμενα του καλαθιού αγορών του («Το Καλάθι μου»). Στο Καλάθι εμφανίζονται τα προϊόντα που ο Χρήστης έχει επιλέξει να παραγγείλει. Ο Χρήστης μπορεί να προβεί σε παραγγελίες προϊόντων, των οποίων η επισκόπηση ή η αλλαγή (διαγραφή ειδών, αλλαγή ποσοτήτων) είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή μέχρι την ολοκλήρωση της παραγγελίας.
 • Να ολοκληρώσει την παραγγελία του και να πληρώσει επιλέγοντας μία από τις δυνατότητες πληρωμής που του παρέχει το site.
 • Να δει προηγούμενες παραγγελίες του.
 • Να τροποποιήσει τα Στοιχεία Χρήστη του Λογαριασμού του.

Τα προσωπικά στοιχεία που ο χρήστης χορηγεί κατά την εγγραφή του, η Εταιρεία τα επεξεργάζεται αποκλειστικά για το σκοπό:

 1. Της δημιουργίας λογαριασμού στο site
 2. Της επικοινωνίας μαζί του αναφορικά με τις μεταξύ τους συναλλαγές (πχ. για να διασφαλισθεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί του, για την ολοκλήρωση, αποστολή και παράδοση της παραγγελία του, για την εξόφληση και την ασφαλή οικονομική του συναλλαγή)
 3. Για την αποστολή σε αυτόν ενημερωτικού, διαφημιστικού και προωθητικού υλικού αναφορικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των συνεργασιών της με τρίτους. Αναφορικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, ισχύουν οι όροι και διατάξεις της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Με την εγγραφή σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο χρήστης δίνει τη ρητή του συγκατάθεσή για τη συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων του βάσει των παρόντων Όρων Χρήσης και της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τους οποίους Όρους και Πολιτικές δηλώνει ότι έχει διαβάσει, κατανοήσει και αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα.

Έχει τη δυνατότητα να άρει οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή του για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων που μας έχει χορηγήσει σύμφωνα με τα ανωτέρω, προβαίνοντας σε διαγραφή χρήστη με την αποστολή σχετικού email στην διεύθυνση support [at] converse [dot] gr.

Έχει τη δυνατότητα, οποιαδήποτε στιγμή, να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του, ή μπορεί επίσης οποιαδήποτε στιγμή να ζητήσει την άμεση διαγραφή ή διόρθωση των στοιχείων του, την προσωρινή μη χρησιμοποίηση τους από το site, τη δέσμευση ή μη διαβίβασή τους, ακολουθώντας την ίδια ως άνω διαδικασία αποστολής email. Τα προσωπικά δεδομένα δεν ανακοινώνονται σε κανέναν τρίτο και τυγχάνουν διαχείρισης αποκλειστικά από την Εταιρεία για συγκεκριμένους σκοπούς.

 

3. ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ONLINE ΑΓΟΡΕΣ

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να αναθεωρεί ελεύθερα τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης και συναλλαγών από το site, οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο, αναλαμβάνει δε την υποχρέωση να ενημερώνει τους καταναλωτές για οποιανδήποτε μεταβολή, μέσα από τη σελίδα του site. Οι τυχόν τροποποιήσεις θα ισχύουν από την ημερομηνία ανάρτησης τους στον παρόντα ιστότοπο.

Διευκρινίζεται ότι τυχόν αλλαγή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν περιλαμβάνει παραγγελίες τις οποίες ο Χρήστης έχει ήδη διενεργήσει μέσα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, πριν την έναρξη ισχύος των τροποποιήσεων σύμφωνα με τα ανωτέρω. Η χρήση του site μετά την ως άνω αναφερόμενη τροποποίηση, λογίζεται ως αποδοχή των Όρων Χρήσης, όπως αυτοί τροποποιήθηκαν. Οι συμβάσεις μέσω του site καταρτίζονται στην Ελληνική και γλώσσα.

Tα στοιχεία που καταχωρεί ο πελάτης για την αποστολή των online παραγγελιών είναι:

 • Όνομα*
 • Επώνυμο*
 • Διεύθυνση*
 • Τ.Κ.*
 • Πόλη*
 • Νομός
 • Χώρα*
 • Τηλέφωνο*

Τα πεδία με αστερίσκο είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

Ενημερώνουμε ότι αυτά θα χρησιμοποιηθούν και από την εταιρεία ταχυμεταφορών για την υλοποίηση της παράδοσης των εμπορευμάτων σας.

 

4. ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΕΥΘΥΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

H εταιρεία δεσμεύεται ως προς την ακρίβεια, την αλήθεια και την πληρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο site για παρεχόμενες μέσω του αυτού, συναλλαγές. Η εταιρεία στα πλαίσια της καλής πίστης, δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται από καταχωρήσεις ηλεκτρονικών δεδομένων που έγιναν εκ σφάλματος/παραδρομής κατά την κοινή πείρα και δικαιούται να προβαίνει σε διόρθωση αυτών οποτεδήποτε αντιληφθεί την ύπαρξή τους. Οι ανωτέρω εγγυήσεις τελούν υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, τα οποία δεν μπορούν να προβλεφθούν ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω διακοπών λειτουργίας του παρόντος ιστότοπου ή και λόγω ανωτέρας βίας.

Η εταιρεία στα πλαίσια των συναλλαγών της από το site δεν ευθύνεται και δεν υπέχει υποχρέωση αποζημίωσης για οποιαδήποτε τυχόν βλάβη ή ζημία προκύψει από την ακύρωση παραγγελιών, από τη μη εκτέλεση ή από την καθυστέρηση εκτέλεσης τους, για οποιαδήποτε αιτία. Δεν εγγυάται τη διαθεσιμότητα των προϊόντων που εκτίθενται στο site, αλλά ενημερώνει με βάση τα τηρούμενα στοιχεία για την διαθεσιμότητα ή μη τον ενδιαφερόμενο Χρήστη και αναλαμβάνει σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων αυτών, να ενημερώνει έγκαιρα τους πελάτες περί της μη διαθεσιμότητας, οπότε και στην περίπτωση αυτή δεν υπέχει καμία περαιτέρω ευθύνη.

Η εταιρεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και άλλα μέσα προκειμένου να ενημερώνεται άμεσα η διαθέσιμη ποσότητα των προϊόντων μας, ωστόσο διατηρεί ρητή επιφύλαξη αναφορικά με τη εγκυρότητα των διαθέσιμων στο site ποσοτήτων των προϊόντων, καθόσον ενδέχεται η ενημέρωσή τους να πραγματοποιείται μέσα σε συγκεκριμένες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας από την στιγμή της τροποποίησής τους.

Στο πλαίσιο της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, η εταιρεία δεν υποχρεούται να αποδεχθεί παραγγελία και να συνάψει πώληση προϊόντων ή/και υπηρεσιών, που λόγω τυπογραφικού ή μηχανογραφικού λάθους, εμφανίζονται στο site με τιμή εσφαλμένη, ήτοι μικρότερη ή μεγαλύτερη από την ισχύουσα για το εν λόγω χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση που σε παραγγελία τέτοιο σφάλμα στην τιμή διαπιστώνεται σε μέρος μόνο των παραγγελθέντων προϊόντων, τότε η παραγγελία ισχύει και εκτελείται κανονικά για τα υπόλοιπα προϊόντα και θεωρείται μη ολοκληρωθείσα για τα προϊόντα στα οποία διαπιστώθηκε το σφάλμα, εκτός από την περίπτωση που τα είδη στην παραγγελία είναι συναφή, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως ενιαίο σύνολο και λειτουργούν ως μονάδα το ένα με το άλλο και ο Χρήστης δηλώσει ότι η μερική εκπλήρωση της παραγγελίας δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες ή τα συμφέροντά του, οπότε η εταιρεία οφείλει να ακυρώσει ολόκληρη την παραγγελία.

Το site παρέχει το περιεχόμενο (π.χ. πληροφορίες, ονόματα, φωτογραφίες, απεικονίσεις), τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του διαδικτυακού τόπου "όπως ακριβώς έχουν". Σε καμία περίπτωση η εταιρεία δεν ευθύνεται αστικώς ή ποινικώς για οποιαδήποτε ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική, η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κ.λπ.) που τυχόν θα υποστεί ο Χρήστης του site ή τρίτος από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του διαδικτυακού τόπου ή/και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και προϊόντων ή/και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή/και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Το ενημερωτικό περιεχόμενο του converse.gr το οποίο αποτελείται από κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο αντλείται από την Converse καθώς και έγκυρες πηγές και αφού επεξεργαστεί από εξειδικευμένο και επιστημονικό προσωπικό αναρτάται στον δικτυακό τόπο. Το converse.gr καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το υλικό αυτό να είναι έγκυρο και χρηστικό, χωρίς ωστόσο να ευθύνεται για οποιαδήποτε ανακρίβεια ή λανθασμένη ενημέρωση που προέρχεται από το εν λόγω υλικό. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιοδήποτε σχετικό πρόβλημα καλούνται οι χρήστες να ενημερώσουν άμεσα την converse.gr ώστε να ελέγξει και να διορθώσει το υλικό.

 

5. ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ο Χρήστης ενημερώνεται για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων μέσω ενδείξεων που τίθενται στη σελίδα κάθε προϊόντος ή υπηρεσίας στο site. Συγκεκριμένα, για κάθε διαθέσιμο προϊόν είναι ενεργό το link ΑΓΟΡΑ / ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ, ενώ για κάθε μη διαθέσιμο προϊόν δεν είναι ενεργό το link ΑΓΟΡΑ / ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ και στη θέση του εμφανίζεται το μήνυμα "Δεν υπάρχει απόθεμα". Η Εταιρεία επιφυλάσσεται για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων της εάν αυτά δεν είναι διαθέσιμα κατά τον χρόνο της παραγγελίας. Στην περίπτωση αυτή, η Εταιρεία επιφυλάσσεται να μην αποδεχτεί τη συγκεκριμένη παραγγελία και ως εκ τούτου να μην καταρτιστεί η πώληση. Τυχόν πληρωμές θα επιστρέφονται στον Χρήστη χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, με τον ίδιο τρόπο που ο Χρήστης επέλεξε να πληρώσει την παραγγελία του.

 

6. ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ / ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

 1. Αντικαταβολή: Η πληρωμή της παραγγελίας γίνεται από τον Χρήστη προς τον υπάλληλο της εταιρείας ταχυμεταφορών κατά την παράδοση στον χώρο του Χρήστη. Ο Χρήστης πληρώνει με μετρητά την αξία της παραγγελίας. Υπάρχει ένα επιπλέον κόστος για πληρωμή με αντικαταβολή το οποίο διαμορφώνεται στα 1,90€ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ).
 2. Πληρωμή με πιστωτική και/ή χρεωστική και/ή virtual κάρτα: Η Εταιρεία δέχεται πιστωτικές και/ή χρεωστικές κάρτες και/ή εικονικές κάρτες Visa, Mastercard & Maestro. Για να διασφαλιστεί η απόλυτη ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, αυτές γίνονται μέσα από το σύστημα ασφαλείας της Euronet το οποίο βασίζεται στη διεθνή εταιρεία προστασίας συναλλαγών (GLOBE SSL). Ο Χρήστης μόλις ολοκληρώσει την καταχώριση της παραγγελίας, μεταφέρεται αυτόματα στο ασφαλές περιβάλλον της Euronet. Σε αυτή τη σελίδα πρέπει να συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα πεδία (αριθμό κάρτας, ημερομηνία λήξης της, CCV2/CVC2, ονοματεπώνυμο κατόχου κάρτας). Η επεξεργασία των στοιχείων της κάρτας του Χρήστη γίνεται αποκλειστικά και μόνο για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ήτοι την αποπληρωμή των προϊόντων που έχει αγοράσει ο Χρήστης από το site. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων διέπεται από την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την Πολιτική Cookies της Εταιρείας.
 3. Αποστολή στο χώρο σας: Κατά την καταχώρηση της παραγγελίας σας επιλέγετε την ταχυδρομική διεύθυνση στην οποία επιθυμείτε να αποσταλεί η παραγγελία, στην ενότητα "ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ". Μόλις ολοκληρώσετε την παραγγελία σας, η εταιρεία στέλνει αυτόματα email με την ανάλυση της παραγγελίας σας. Εσείς δε χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο. Η παραγγελία σας έχει πάρει το δρόμο της για να επεξεργαστεί και να σταλεί το συντομότερο δυνατό. H αποστολή των παραγγελιών γίνεται στην Ελλάδα & Κύπρο. Η Εταιρεία επιφυλάσσεται ως προς το χρόνο παράδοσης των προϊόντων στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας.

 

7. ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Για παραγγελίες που αποστέλλονται στην Ελλάδα συνολικής αξίας προϊόντων από εξήντα ευρώ (60€) και άνω, ο Χρήστης δεν επιβαρύνεται με έξοδα αποστολής είτε για αποστολή στο χώρο του είτε για την αποστολή στα αυτόματα μηχανήματα παραλαβής της Box Now. Για τις παραγγελίες με καλάθι προϊόντων μικρότερο των εξήντα ευρώ (60€) η ακριβής χρέωση των μεταφορικών της παραγγελίας σας για παράδοση στο χώρο του Xρήστη είναι δύο ευρώ και ενενήντα εννέα λεπτά (2,99€), ενώ για αποστολή στα αυτόματα μηχανήματα παραλαβή της Box Now είναι ένα ευρώ και ενενήντα εννέα λεπτά (1,99€).

Για παραγγελίες που αποστέλλονται στην Κύπρο συνολικής αξίας προϊόντων από ενενήντα ευρώ (90€) και άνω, ο Χρήστης δεν επιβαρύνεται με έξοδα αποστολής και οι παραγγελίες στέλνονται με την επιλογή απλής παράδοσης "Standard Delivery". Για τις παραγγελίες με καλάθι προϊόντων μικρότερο των ενενήντα ευρώ (90€) η ακριβής χρέωση των μεταφορικών της παραγγελίας για παράδοση στο χώρο του Χρήστη είναι επτά ευρώ (7,00€). Σε περίπτωση επιλογής της γρήγορης παράδοσης "Express Delivery" υπάρχει χρέωση δεκαπέντε ευρώ (15,00€) ανεξαρτήτος αξίας καλαθιού.

Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας αποστέλλεται αυτόματα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την ανάλυση της παραγγελίας.

 

8. ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει την παραγγελία του:

 1. Μέσω αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου support [at] converse [dot] gr, με θέμα "Ακύρωση Παραγγελίας" στο οποίο πρέπει να αναγράφει και τον κωδικό της παραγγελίας του ή
 2. Καλώντας στην τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του site:  +30 212 000 3736.

Τα προϊόντα/εμπορεύματα πρέπει να επιστρέφονται σε άριστη κατάσταση, σφραγισμένα, πλήρη, χωρίς να έχουν χρησιμοποιηθεί και χωρίς φθορές. Τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται στην αρχική συσκευασία τους. Σε περίπτωση οποιουδήποτε ελαττώματος οποιουδήποτε προϊόντος ο Χρήστης μπορεί να ειδοποιήσει την Εταιρεία είτε τηλεφωνικώς  +30 212 000 3736 είτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου support [at] converse [dot] gr, αναφέροντας το ελάττωμα του προϊόντος είτε στην φόρμα επιστροφών. Η τυχόν επιστροφή του εμπορεύματος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του και θα πρέπει να γίνει μέσω των εταιρειών couriers που συνεργάζεται η Εταιρεία με χρέωση της Εταιρείας για την 1η επιστροφή.

 

9. ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ

Το Converse.gr χρησιμοποιεί επαγγελματικά εργαλεία και λογισμικά για την συνεχή–εικοσιτετράωρη–επιτήρηση και αποτροπή κακόβουλων λογισμικών από τον κώδικα του. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την πιθανή μόλυνση από τέτοιου είδους λογισμικά του εξοπλισμού των χρηστών. Σε κάθε περίπτωση συνιστάται κατά την σύνδεση σας στο Converse.gr να έχετε εγκατεστημένο στον εξοπλισμό σας ένα έγκυρο και ενημερωμένο λογισμικό antivirus.

 

10. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Σύμφωνα με την Οδηγία 2013/11/ΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα με την ΚΥΑ 70330/2015, προβλέπεται πλέον και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών με τη διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ - Alternative Dispute Resolution) στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν ο πελάτης έχει την ιδιότητα του καταναλωτή (δηλ. φυσικό πρόσωπο που ενεργεί εκτός επαγγελματικής ιδιότητας) και έχει οποιοδήποτε πρόβλημα με αγορά που πραγματοποίησε από την Ιστοσελίδα μας μπορεί να κινήσει την διαδικασία ΕΕΔ δια μέσου της ενιαίας πανενωσιακής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών (πλατφόρμα ΗΕΔ) διαθέσιμη στο https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage.

 

11. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το Converse.gr θέτει σε προτεραιότητα την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Η προστασία προσωπικών δεδομένων διέπεται από την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία του Ν. 2472/97, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον Ν. 3471/2006 για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 679/2016 (GDPR). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στην Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy).

 

12. ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που συλλέγονται μέσω αυτοματοποιημένων μέσων στην παρούσα σελίδα για να μεταδώσουμε εξατομικευμένο περιεχόμενο, για έρευνα αγοράς, ανάλυση δεδομένων και σκοπούς διαχείρισης συστημάτων, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν μας έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν ή αν είστε νέοι επισκέπτες στη σελίδα, καθώς και για τη συμμόρφωση με νομικές υποχρεώσεις, πολιτικές και διαδικασίες μας, συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης με τα σχετικά βιομηχανικά πρότυπα και την επιβολή των Όρων και Προϋποθέσεών μας. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες με άλλους τρόπους, για τους οποίους θα παρέχεται ειδική ειδοποίηση κατά τη στιγμή της συλλογής.

Διευκρινήσεις αναφορικά με την Χρήση cookies

Cookie είναι ένα μικρό κομμάτι δεδομένων που αποστέλλεται στον browser του Χρήστη από ένα webserver και αποθηκεύεται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του Χρήστη. Τα cookies δεν προκαλούν βλάβη στο σύστημα του υπολογιστή του Χρήστη και δεν πλήττουν τη λειτουργικότητά του. Τα cookies καθιστούν επίσης την πλοήγηση στο web ευκολότερη για τον Χρήστη, αποθηκεύοντας τις ρυθμίσεις του. Το site χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες και περιεχόμενο που να καλύπτει τα ενδιαφέροντα του χρήστη. Τα παραπάνω cookies δεν περιέχουν προσωπικά προσδιορίσιμες πληροφορίες. Οι περισσότεροι browsers αυτόματα δέχονται τα cookies, αλλά ο χρήστης έχει συνήθως τη δυνατότητα να ρυθμίσει τον browser του ώστε να τα αποτρέπει. Ακόμα και χωρίς cookie ο Χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί τις περισσότερες υπηρεσίες του site.

Απολύτως απαραίτητα cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του, όπως πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές, φόρμες εγγραφής, λίστα αγαπημένων, χρήση του καλαθιού αγοράς και για λόγους ασφαλείας. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπού μας.

Cookies επιδόσεων και ανάλυσης

Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο, ποιες σελίδες επισκέπτονται συχνότερα και αν λαμβάνουν μηνύματα σφαλμάτων από ιστοσελίδες. Αυτά τα cookies συλλέγουν συγκεντρωτικές, ανώνυμες πληροφορίες που δεν ταυτοποιούν κάποιον Χρήστη. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη βελτίωση των επιδόσεων μίας ιστοσελίδας και μας επιτρέπουν να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση που κάνετε στις ιστοσελίδες μας, συμπεριλαμβανομένου του περιεχόμενου που επιλέγετε κατά την περιήγησή σας στις ιστοσελίδες μας, προκειμένου αν μετρήσουμε την αποτελεσματικότητα και την αλληλεπίδραση των καταναλωτών με την ιστοσελίδα, καθώς και να βελτιώνουμε τις σελίδες μας στην πάροδο του χρόνου. Τα cookies αυτά μπορεί να μας παρέχονται από τρίτους παρόχους αναλυτικών εργαλείων, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο για τους σκοπούς που σχετίζονται με τις ιστοσελίδες μας.

Στόχευσης/διαφήμισης

Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στον χρήστη και τα ενδιαφέροντά του. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών, τον περιορισμό προβολών διαφήμισης ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν αυτά τα cookies για να θυμόμαστε τους ιστότοπους που έχετε επισκεφθεί ώστε να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια μάρκετινγκ είναι πιο αποτελεσματικά και μας επιτρέπουν να επιβραβεύσουμε εξωτερικές ιστοσελίδες και συνεργάτες που σας προώθησαν σε εμάς. Για το σκοπό αυτό η Εταιρεία στα πλαίσια της ως άνω συνεργασίας με την Εταιρεία και εφόσον ο χρήστης έχει αποδεχτεί τα cookies Στόχευσης – Διαφήμισης, ενημερώνει ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, θα τυγχάνουν επεξεργασίας και από την Εταιρεία.

 

13. ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ CONVERSE.GR

Κατά καιρούς, η Converse ενδέχεται να συνδέεται ή να συνεργάζεται με ιστοσελίδες/πλατφόρμες τρίτων, πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εφαρμογές για κινητά και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες ("Τρίτα Μέρη"). Ενδέχεται να μπορείτε να συνδεθείτε με αυτά τα τρίτα μέρη μέσω της ιστοσελίδας μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Converse εγκρίνει, παρακολουθεί ή έχει οποιονδήποτε έλεγχο αυτών των τρίτων μερών ή των δραστηριοτήτων τους, τα οποία υπόκεινται σε ξεχωριστούς όρους χρήσης και πολιτικές απορρήτου. Θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά τις ιστοσελίδες, τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου οποιουδήποτε τρίτου μέρους. Η Converse δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο, τις πολιτικές ή τις δραστηριότητες τρίτων μερών και αλληλεπιδράτε με τρίτα μέρη με δική σας ευθύνη.

 

14. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΟΝΩΝΙΕΣ

Εάν συμφωνήσατε να λαμβάνετε απευθείας ενημερώσεις και προωθητικές ενέργειες μέσω email από την Converse, σας παρέχουμε την ευκαιρία να ενημερώσετε τα στοιχεία σας ή να διαγραφείτε από τη χρήση των στοιχείων σας για σκοπούς που δεν σχετίζονται άμεσα με την τοποθέτηση, την επεξεργασία, την εκπλήρωση ή την παράδοση παραγγελίας.

Για να εξαιρεθείτε από τις επικοινωνίες μάρκετινγκ, μπορείτε να:

 • Κάντε κλικ στο σύνδεσμο «Διαγραφή» που περιέχεται στο κάτω μέρος των προωθητικών emails.
 • Εάν έχετε λογαριασμό μαζί μας, αλλάξτε τις προτιμήσεις σας μεταβαίνοντας στις "Προτιμήσεις Επικοινωνίας" και εξαιρεθείτε από τυχόν επικοινωνίες μάρκετινγκ μέσω email στις και οι οποίες είναι επιλεγμένες αυτήν τη στιγμή.
 • Επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών.

Δώστε μας έως και 10 ημέρες για να διεκπεραιωθεί το αίτημα διαγραφής στα συστήματά μας. Εάν συνεχίσετε να λαμβάνετε επικοινωνίες μάρκετινγκ από έναν ή περισσότερους συνεργάτες ή συνδεδεμένες εταιρείες της Converse, πρέπει να εξαιρεθείτε μεμονωμένα από καθεμία από αυτές τις υπηρεσίες από τις οποίες λαμβάνετε επικοινωνίες μάρκετινγκ για συγκεκριμένο λόγο.

 

15. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

H ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL, για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο κρυπτογραφούνται όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες, όπως ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας, το όνομα και η διεύθυνση σας, έτσι ώστε να μην μπορούν να διαβαστούν ή να αλλαχτούν κατά την μεταφορά τους μέσω του Internet. Το πιστοποιητικό SSL έχει εκδοθεί από την εταιρία πιστοποίησης Let’s Encrypt.

Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer), είναι σήμερα το παγκόσμιο standard στο διαδίκτυο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων (websites) στους δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers). Μία κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά την μεταφορά. Το ηλεκτρονικό κατάστημα δέχεται κάρτες VISA, Mastercard, Maestro. Οι συναλλαγές σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα προστατεύονται από σύγχρονα συστήματα ασφαλείας (RSA 2048-SHA256/TLS 1.2 με AES-256 + Forward Secrecy με σύγχρονα προγράμματα περιήγησης) τα οποία εγγυώνται ένα ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών.

Ευχαριστούμε για την ανάγνωση. Απολαύστε την ιστοσελίδα μας!